[row] [col span__sm=”12″]

I ingrediensskolan får Du lära Dig om några av de ingredienser vi använder oss av i våra produkter. Har Du funderingar kring någon ingrediens vi inte har tagit upp är Du välkommen att kontakta oss.

Alla våra produkter är fria från mineraloljor/petrokemiska råvaror.

Alla våra produkter innehåller eteriska oljor och är på så vis doftsatta på ett naturligt sätt.
De eteriska oljorna har dessutom genuina egenskaper som ger produkterna dess goda egenskaper. Eteriska oljor är dock känsliga för solljus och värme de eteriska oljornas verkan minskar vid exponering – det är av den anledningen våra produkter har kort hållbarhet.
Riktigt bra oljor är en färskvara och bör hanteras därefter.

Camillas doftskola

Nu har det landat två stycken nya dofter, hasselnöt och kokos. Dessa är helt allergen fria, vilket skiljer sig från de övriga naturparfymerna. Då är det dags att börja förklara hur vi tänkt…

Från start, var det endast eteriska oljor som var acceptabelt i mitt produktbibliotek, sedan har jag även kompletterat med naturparfym och nu även allergenfritt.

Eteriska oljor:
Det allra finaste, renaste, mest koncentrerade som finns i växterna har utvunnits till de oljor som våra produkter innehåller. Doseras i mycket små mängder då det är starka substanser. Dessa är mycket flyktiga, dunstar och tappar sin kraft snabbt. Speciellt om de utsätts för solljus och värme. Eteriska oljor innehåller olika mängder allergena ämnen, beroende på vilken växt den kommer från.

Naturparfym:
Är en komposition av eteriska oljor.

Allergen-fria dofter:
Syntetiska, kontrollerade allergen-fria doftämnen, ej naturliga, men mer hudvänliga och doften varar längre utan att dunsta bort. Dessa dofter är framtagna för känslig hud.

Våra allergen- fria dofter, Hasselnöt och Kokos, är av hög kvalité. Vi doserar max 1% i slutprodukt.
Detta kan ni se i innehållsförteckningen på våra produkter, den står alltid i fallande skala, alltså den ingrediens som det finns mest av står som nr 1 på listan.

Se gärna över andra produkter, vart finns ordet “parfym” “fragrance”?
Vid en placering högt upp i innehållsförteckningen, kvitterar i de flesta fallen att de är en “sämre” kvalité på doftämnet. Man får helt enkelt dosera mycket mer för att få en go doft. Priset är också den stora skillnaden, en billig produkt innehåller oftast billiga ingredienser, man får vad man betalar för.
Är placeringen längre ner, då är det av hög kvalité på doftämnet, mindre hud irriterande ämnen.

Kallpressad Jojobaolja
JojobaJojobaoljan är vårt första val när det gäller basoljor och den finns i nästan alla våra produkter. Oljan framställs ur en amerikansk ökenväxt och har använts länge i Mexiko och södra Kalifornien till skydd mot väder och vind. Den innehåller naturligt UV-skydd (solskydd nr 4). Tecken tyder på att jojobaolja passerar en del barriärer och går in i huden på ett sätt som inga andra oljor lyckas med, vilket gör att den kan hjälpa andra verksamma ämnen på traven. Oljan är mjukgörande och skyddande och har en viss
reglerande effekt på bakterier. Oljan är mycket dryg och är utmärkt på psoriasis och eksem.

Finns i: Body Oil, Eye Lash Serum, Hair Masque, Nail Drops, Tan Oil, Trutvalla cerat & Trutvalla Läppglans

TILLBAKA UPP
Retinol är en mycket effektiv och mångsidig ingrediens, framför allt eftersom dess molekyler är extremt små. Detta gör att ingrediensen enkelt kan penetrera huden och gå djupt ner dit den gör mest nytta. Retinolprodukter kan hjälpa till att synligt minimera fina linjer och rynkor, stärka upp hudens fasthet och förbättra utseendet av en ojämn hudton. Denna multi-tasker kan även hämma bildandet av acnebakterien, reglera talgproduktionen och förhindra att porerna blir igentäppta av gamla hudceller. Därav verkar retinol både förebyggande och behandlande på acne. Retinol fungerar också som en kraftfull antioxidant, som hjälper huden att hålla sig stark och skyddad mot fria radikaler.

Finns i: Face Oil+

TILLBAKA UPP
Myrra
MyrraHartsen ur myrraträdet är ett urgammalt läkemedel och ett av de äldsta kända parfymämnena. Myrra är svamphämmande och starkt antiseptisk, vilket gör den mycket effektiv mot nagelsvamp. Myrra är dessutom läkande och lindrande och fungerar bra för känslig och irriterad hud. Myrran ger ifrån sig en frisk, torr, varm och kådig kryddoft. Koncentrerad myrra kan missfärga naglar, men vi använder oss av precis de rätta förhållandena i Nail Drops för att detta inte ska ske.

Från 2016 tillverkar vi vår egna koncentrerade Myrrha Booster, vi importerar Myrrha harts bitar från Afrika, där träden växer fritt och utan bekämpningsmedel.
På plats i Alingsås lägger vi bitarna i ett naturligt lösningsmedel som är utvunnet ut majs, sockerbeta eller oliver, detta beroende på säsong. Denna process till den färdiga Myrrha Booster kan vara ute hos din salong/butik tar 60 dagar.
Det är en lång, men värdefull väntan. Den färdiga Myrrha Booster har du sedan som en given produkt i ditt hemma apotek.

INCI namn: Onymyrrhe

Finns i Eye Lash Serum, Hair Masque, Nail Drops,

TILLBAKA UPP
Lavendel
LavendelLavendel är en mycket mångsidig olja som gör nytta i nästan alla sammanhang. Lavendeloljan är antiseptisk, sårläkande och inflammationshämmande; den hjälper huden att läka utan ärrbildning. Den balanserar dessutom talgproduktionen och stimulerar tillväxten av nya hudceller, vilket gör den bra för gravidmagar. Oljan har en
uppmjukande och lugnande effekt som gör den användbar på utslag och eksem. Dess egenskaper gör att den också lämpar sig för bristningar, insektsbett, brännskador och solsveda.

INCI namn: Lavandula Angustifolia Seed Oil

Finns i: Hair Masque, Eye Lash Serum & Nail Drops

TILLBAKA UPP
Squalane, från olivolja
Squalene
Ett mycket stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja. Squalane ger huden en silkig yta, verkar fuktighetsbevarande och uppmjukande. Liknar hudens sebum och kan spela en stor roll för att man ska uppnå en hälsosam hud och hindra förstörelse från fria radikaler. Passar bra i antiage-produkter, fuktighetscremer och produkter för känslig och after-sun-produkter. Mycket dryg.

Finns i: Face Oil+

TILLBAKA UPP
Sheasmör

Sheasmör är en populärt att använda i hudvårdsprodukter. I rumstemperatur är smöret fast i konsistensen, men så fort det kommer på huden smälter det. Vitamin A och vitamin E medför även att sheasmör kan ha anti-aging-effekter för huden. Detta beror på att produktionen av kollagen stimuleras, samtidigt som huden får mycket näring och fukt, en kombination som kan hjälpa till att motverka uppkomsten av fina linjer och rynkor. Dessutom kan sheasmöret enkelt tränga in i huden, vilket gör det till en ypperlig produkt att använda om man har torr hud. De flesta människor tål sheasmör/sheasmörsoljan mycket bra. Genom sin fettsyresammansättning, skyddar smöret/oljan huden mot irritationer som uppkommit av till exempel kemikalier. Smöret är givetvis fetare än oljan, och kan användas som det är på huden. Smöret liksom oljan har fantastiska, mjukgörande egenskaper och kan användas på torra kroppsdelar, hudsprickor och alla typer av hudbristningar. Huden blir underbar t mjuk och smidig. Oljan är även bra för behandling av torr t hår och känslig hårbotten. I Frankrike, säljer man rent sheasmör under namnet karitésmör, för användning direkt på huden. Oljan och smöret är även bra att prova vid stukningar, muskelvärk och reumatism.

Finns i: Body Oil, Face Oil+

TILLBAKA UPP
Kallpressad Arganolja
ArganoljaArganolja kommer från nötterna från arganträden som
enbart växer i sydvästra Marocko. Oljan är rik på E-vitamin, essentiella fettsyror och antioxidanter, vilket bromsar upp ålderstecken i huden. Den är tunn då den har en liten molekylstruktur som snabbt tränger in i hud, hår och naglar. Arganolja är en omtalad hårolja som används för att vårda och stärka håret. Den skyddar dessutom mot det slitage som uppkommer vid värmestyling.

Finns i: Eye Lash Serum, Face Oil, Hair Masque , Face Oil+

TILLBAKA UPP
Ricinolja
Ricinolja är en vegetabilisk olja som på ett naturligt sätt stimulerar hårsäckarna till bättre hårväxt. Oljan innehåller många av de näringsämnen som håret behöver för att kunna bli långt, fylligt och glansigt. Reparerar skadligt hår.

Finns i: Eye Lash Serum, Hair Masque & Trutvalla Läppglans

TILLBAKA UPP
Kallpressad kokos
Ger en mycket fet, kladdig och len känsla på huden och stannar kvar där; det tar flera timmar för fettet att absorberas. Ger lite pärlemorlyster.
Tas upp mycket långsamt av huden, därför bra i massage – händerna glider bra. Kan ingå med 5-20 % i en massageolja, och ensamt eller ihop smält med kakaosmör till en fast massagekaka.

Kokosolja har en förmåga att trimma upp pigmenteringen tillsammans med solens strålar.

Vi använder i dagens läge kokosolja i Tan Oil.

Fettet stelnar när temperaturen sjunker under +18grader, men smälter åter till flytande form vid normal rumstemperatur.

INCI namn: Cocos Nucifera

Finns i: Tan Oil

TILLBAKA UPP
Kallpressad gurkörtsolja
En torr, mild olja som utvinns av blommans frön. Tas lätt upp av huden och påverkar huden på djupet så att den kan hålla sig frisk och inte åldras i förtid. Bra vid alla slags hudproblem.

Gurkörtsolja eko har matkvalitet – kan med fördel ätas vid brist på essentiella fettsyror.
Man hittar även GLA i nattljusolja (ca 10%), svartvinbärsolja (6%) och hampfröolja (2,5%). Denna olja innehåller minst 20% av värdefullt GLA!

GLA är en omega 6- fettsyra, som vår kropp vanligtvis kan ombilda med hjälp av enzymer från linolsyra, och vidare i två steg till prostaglandiner. Vid olika funktionsstörningar i kroppen, sägs det att kroppen får svårt att omvandla linolsyran. Till följd av detta kan kroppen få brist på prostaglandiner. Sådan brist inverkar också negativt på huden med följande symptom: torr hud, acne, allergiska hud-reaktioner, hud-ödem, nagelproblem, hudinfektioner samt olika typer av eksem och hudsjukdomar.

Denna olja förhindrar att huden förlorar sin smidighet,förhalar ålderstecken, hjälper huden att tåla mer solljus och den läker småsår.

Finns i: Face Oil, Face Oil+

[/col] [/row]